Varför välja en golvslipning i Stockholm?

Golvet är den yta som drabbas av hårdast slitage i en bostad. Du går på det dagligen, du ställer tunga möbler på det, det blir smutsigt, föremål tappas och barnen leker på ytan. Ett golv kan av den anledningen gå från vackert till fult på väldigt kort tid.

Ett fult golv å sin sida spiller gärna över på resten av inredningen och gör att en bostad kan kännas avsevärt mycket mindre trivsam än vad den egentligen är. Ska man då byta golv? Inte nödvändigtvis. Bor du i en bostad i Stockholm vars golv ser trista, matta och tråkiga ut så finns det ett annat alternativ i form av en golvslipning i Stockholm.

Fördelar med golvslipning

Nästan alla golv går att slipa och en golvslipning innebär att det förfulande, övre lagret tas bort - och att skönheten under återigen träder fram. Detta till en betydligt billigare kostnad än vad ett nytt golv skulle kosta. En annan fördel med en golvslipning ligger i att äldre golv har satt sig och har vuxit klart.

Ett nytt golv av trä behöver tid för att växa - trä är ett levande material - och det gör att man som bostadsägare får vänta ganska länge innan golvets fulla potential syns. Läggs golvet dessutom fel så kan sprickor, bubblor och andra otrevligheter synas. Därför blir en golvslipning av golvet i Stockholm ett mindre riskfyllt projekt. Förutsatt dock att du också tar professionell hjälp.

Använd ditt Rot-avdrag för golvslipning

Idag så inkluderas en golvslipning i Rot-avdraget och det bör du lägga i vågskålen. Du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden om du anlitar en professionell firma. Det är ofta värt det. Att slipa golven på egen hand är svårt och inte minst sett till att en slipmaskin väger närmare 80 kilo. En slipmaskin som dessutom måste hyras och fraktas. En professionell golvslipning garanterar ett bra resultat där ditt gamla golv blir som nytt igen.

9 Feb 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.