Golvslipning är i många fall att föredra

Det golv som finns i ditt hus är något som hela tiden drabbas av ett naturligt slitage, varje steg du tar, varje gång någon annan går på det eller på grund av dina tunga möbler så slits ditt golv och därtill ska du även addera att det kommer smuts och annat som förfular det . Innebär det då att du måste byta ditt golv med jämna mellanrum? Nej, inte nödvändigtvis och definitivt inte om golvet i fråga är gjort av trä – något som tyvärr många missuppfattat.

Det vill säga; naturligtvis så kommer det en dag då ett golv ”tar slut” och är bortom räddning och där ett byte är nödvändigt. Men, det tar väldigt lång tid innan så är fallet och i många fall så är allt som krävs en golvslipning. Något som vi också rekommenderar och vi gör det av flera anledningar.

Vi kan säga att du äger ett hus och att du börjar upptäcka att din gamla ekparkett är full av fula märken, att det finns vissa sprickor och att det börjar se allmänt trist ut – något som får dig att överväga att byta golv och – som många andra gjort före dig – göra det enkelt för dig och lägga in ett klickgolv. Om detta kan vi säga – gör det inte.

Slipmaskin

En golvslipning tar fram patina

Det golv du har i huset har redan patina, det är snyggt och det har satt sig – det golv du funderar på att sätta in har inte samma livslängd, det kommer att gå sönder fortare och det är betydligt fulare.

Kort och gott – anlitar du en golvläggare för en golvslipning snarare än för att byta golv så kommer detta att bli billigare, det kommer att bli snyggare och det kommer att addera en lyx till ditt boende. En lyx som redan finns – men som det krävs en golvslipning för att ta fram.

Om du skulle fråga denne golvläggare vilken hans rekommendation var så skulle han i nio fall av tio att peka på en golvslipning och inte av den anledningen att det skulle innebära mindre jobb för honom. Tvärtom, det skulle mycket väl kunna vara jobbigare – men han skulle veta att han tog tillvara på ett hantverk och att han genom en golvslipning skulle ge dig ett vackrare hem.

Läs mer om golvslipning: https://www.golvsliparnastockholm.nu/.

 

12 Sep 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.