Fönster

Byt fönster till ett lägre pris

Säger du till någon att det är dags för dig att byta fönster på ditt hus så kommer du att mötas av en reaktion full av medlidande. Detta på grund av att många tar för givet att det handlar om ett ytterst kostsamt projekt och där de således lider med att du kommer att få betala så mycket pengar för något som man egentligen inte tänker på. Fönster tar man för givna och det är först då man inser att räkningen för uppvärmning börjar stiga om man som husägare reagerar och inser att ett byte är i nära anstående.

Kostnaden då – är verkligen reaktionen man möts av korrekt? Nej, det behöver den inte vara. Visst, det kommer att kosta dig pengar att byta fönster – men det handlar inte om den enorma summa som många tar för givet och du kan faktiskt själv agera för att sänka priset. Den modell du i dagsläget har är av trä och kostnaden för sådana är väldigt hög. Men det är inte ett givet material att använda. Det vill säga, även om ditt hus är gjort av trä så behöver inte dina fönster vara det. Nej, och det är dit vi vill komma.

Vill du sänka kostnaden för ditt fönsterbyte så kanske fönster av plast eller aluminium är lösningen för dig? Du kommer att få göra avkall på utseende och det kommer att synas att ditt hus har plastfönster snarare än fönster av trä – men vi anser att fördelarna är för stora för att negligera. Lågt pris, minimal skötsel och underhåll samt lång livslängd är samtliga faktorer som talar för exempelvis plastfönster och som du som husägare får för pengarna.

Byt fönster med Rot-avdraget

Dessutom ska vi i dagsläget inte underskatta det faktum att du kan komma undan billigare vid själva installationen och där du anlitar professionell hjälp för denna. Genom att använda rot-avdraget och anlita en glasmästare eller en snickare så kan du dra av 30 % av den totala arbetskostnaden vid din deklaration; en summa som du därefter får tillbaka på skatten.

Ett byte av fönster kommer att kosta dig pengar – men att summan är överdriven och inte står på en väl förankrad grund råder det inga tvivel. Som sagt; med exempelvis plastfönster och Rot-avdraget så får du ett väldigt bra pris.

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.