Vill du ha fri utsikt från ditt fönster? Anlita en trädfällare

Utsikten är viktig. Sitter du och jobbar nära ett fönster kan en utsikt mot sjön, snarare än träd, vara rogivande och bra för humöret. Samma gäller naturligtvis om du bara slappnar av. Att ha en bra utsikt är dock inte bara bra för humöret. Har du till exempel vatten i närheten, men träd som skymmer vattenutsikten, kan avverkandet av dessa träd få din bostad att stiga i värde. En bostad med vattenutsikt är generellt sett mer eftertraktad än en utan.

Hur hittar jag en trädfällare?

Firmor som sköter trädfällning finns på de allra flesta ställen i landet. Att hitta en kan dock vara lite svårare. Är det höga träd det handlar om, vill man gärna ha ett särskilt starkt förtroende till firman man anlitar. Det gäller därför att sålla ut de oseriösa, och istället sikta in sig på de mer seriösa aktörerna på marknaden.

Hör runt med vänner och familj

Det här är nog något som de flesta gör först. Att få en rekommendation från en vän du litar på, eller en familjemedlem, känns betydligt tryggare än att se någon annons som påstår att firman är bra. Är du eller någon du känner dessutom verksam inom liknande branscher (trädgårdsförvaltning, hantverkaryrken etc.) finns det en stor chans att en väns vän (eller kanske till och med en vän?) äger en firma. Eller åtminstone någon som gör det. Har du en sådan koppling till firman känns det tryggt, samtidigt som du förmodligen kan få en bra deal eller ett rabatterat pris.

Sök runt online

Något annat som många troligtvis gör först är att söka runt hos olika sökmotorer. Genom att helt enkelt skriva ”trädfällare”, följt av en stad nära dig, kommer du med stor sannolikhet att få fram flera relevanta resultat. När man söker på nätet gäller det dock att vara kritisk. Ta inte första bästa, utan se till att göra en del efterforskning kring den firma du planerar att anlita. Något som brukar fungera är att helt enkelt ringa upp, eller mejla, och be om referenser från tidigare kunder. Många nöjda kunder pekar naturligtvis på att firman troligtvis kommer göra ett bra jobb – även på din tomt.

Om du stöter på recensioner, gäller det att vara kritisk även där. Ofta är dessa typer av recensioner och kundomdömen anonyma, eller åtminstone inte från verifierade användare. Det här möjliggör givetvis för någon anställd i firman, eller ägaren själv, att sitta och skriva goda omdömen om sig själva på diverse hemsidor. Det är alltså viktigt att alltid vara kritisk när man söker runt efter trädfällare eller andra firmor på nätet.

Läs mer om trädfällning här

 

5 Jan 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.