Vilken hustyp är vanligast?

Vissa vet precis vilken typ av hus man önskar bo i medans andra tycker det är svårt att bestämma sig. För visst är det ett stort beslut att ta och man vill att det ska bli helt rätt från början.

Så vad ska man tänka på när man väljer hus? Och vilken typ av hus är det som är vanligast på marknaden idag? Är någon hustyp bättre eller sämre än någon annan. Givetvis kan det vara så. För allt beror på behov och smak. Huset kanske behöver vara handikappanpassat. Det kan innebära allt från att det inte får finnas trösklar till breda dörröppningar anpassade för rullstol. Fungerar det med att bygga 1,5 planshus, tvåvåningshus eller är enplanshus det bästa alternativet?

Mångfald är ordet

Att svara på vilken typ av hus som är det vanligaste är nog ungefär som att fråga vilken färg som är den vackraste. Man får troligtvis lika många svar som antalet gånger man ställer frågan. Idag finns så många olika typer av hus att välja mellan. Vilket är till glädje för de flesta av oss. Detta eftersom att man verkligen kan få det hus som man önskar. Många av företagen har ett brett spektrum av hus för att kunna möta kundens önskemål på allra bästa sätt. Både när det gäller utseende och inre design, men även med många andra detaljer som gör att huset blir allt det man drömt om.

Bästa sättet att välja

Hur kan man då välja rätt hus? Man måste först och främst sätta sig ner och bestämma vad det är man vill ha, både när det gäller yttre och inre design. Men även vilken typ av fasad man önskar. Ska det vara ett trähus eller tycker man att tegel är vackrare och kanske mer praktiskt? Modernt eller klassiskt kan vara en annan relevant fråga. En ny aspekt som även den har börjat ta plats när det gäller nybyggen är miljötänk. Här kan det gälla både byggnadsmaterial och färgen som huset målas med. Fundera även på vilken uppvärmning ni ska ha. Är det bergvärme, olja eller pellets som passar bäst? Kanske man vill ha ett hus med solpaneler på taket som hjälper till att sänka elkostnaderna. Varför inte ett lågenergihus som minskar koldioxidutsläpp och som är skyddat mot mögel och fukt? Som en extra bonus sänker lågenergihuset boendekostnaderna och ger dessutom en större boendeyta. Inte så tokigt alls att satsa på ett miljövänligt boende.

29 Apr 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.