Varför du ska ta hjälp av en takläggare

Att man får göra en sak är inte synonymt med att man de facto klarar av att genomföra uppgiften i fråga. Inte sällan kan man applicera detta till husägare och olika projekt som sker i hem över hela Sverige. Detta framförallt under senare år där många – på grund av det digra utbudet av tv-program som rör ämnen som renovering, byggnationer och inredning – ser sig själva som snickare, som takläggare, som plattsättare eller som rörmokare. Kort och gott; många hemmasnickrare har fötts på grund av tv-program och gemensamt mellan många av dessa är att de projekt de påbörjar sällan blir speciellt bra.

Om vi ger ett exempel på detta så kan vi säga att det handlar om en man som äger ett hus och där han vet att taket på detta behöver bytas. Som av en händelse så ser han på tv ett program som går igenom just detta ämne och den takläggare han kontaktat för sitt projekt får som en följd av detta en samtal där han meddelas att hans tjänster inte längre är önskvärda. Mannen är numera sin egen takläggare. Märk väl här: han får byta sitt tak utan en takläggare – men klarar han verkligen av det?

Nej, och det är dit vi vill komma. Man kan inte skaffa sig tillräckligt med kunskaper om ett yrke genom att se hur en programledare på TV snabbt går igenom grunderna och gällande just denna man så blir också följderna av hans avbokade takläggare katastrofala.

Redan efter några veckor så börjar han se fuktskador på vinden och dessa sprider sig väldigt fort. Då han går upp på taket så har han också stora svårigheter att lokalisera läckorna och han tvingas slutligen att svälja sin stolthet, ringa den en gång avbokade takläggaren igen och tvingas se denne laga det tak han lagt. Detta till ett – som alla förstår – högre pris och där han dessutom kommer att tvingas hantera de fuktskador som uppkommit.

I dagsläget så finns det ingen anledning att inte anlita yrkesmän – takläggare, snickare, målare, rörmokare – så det är billigare än någonsin att göra så tack vare rot-avdraget.

Anlita en yrkesman med rot-avdraget

Mannen skulle här direkt ha kunnat anlita denne takläggare, låtit denne byta taket och därefter dragit av 30% av arbetskostnaden på sin deklaration. Märk väl här – det är skoj att bygga och det ka vara oerhört stimulerande att utmana sig själv med hjälp av exempelvis en hammare och en verktygslåda. Man måste dock se till sina egna begränsningar och projektets storlek innan man gör så och exempelvis ett byte av tak är lite för svårt att genomföra för gemene man.

Läs mer om takläggning här: https://www.stockholmtakläggare.se

6 Oct 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.