Vägmarkeringar och mycket mer

Att bli guidad i samhället skapar tydlighet, enkelhet och ordning. Guidning via linjer kan även vara en inspiration som hjälper fantasin att skapa och hitta på nya lekar och idéer.

Hur ofta tänker du på eller ens reflekterar du över de vita linjer - de vägmarkeringar - som styr vår vardag? Alltså de vita linjer som avgör var mitten på vägen finns. Var du får korsa mittlinjen, var du ska visa hänsyn till gående på övergångsställen eller var du ska parkera din bil på en parkeringsplats. Sällan svarar du troligen, kanske aldrig. Men tänk så viktiga dessa ändå är.

Det finns en hel yrkeskår som jobbar med att skapa denna struktur, med att ge oss dessa vägmarkeringar som vi lever med, utan att tänka på dem, varje dag. Ordningen i trafiken, guider i trafikregler och struktur på parkeringsplatser. Vägmarkeringar och andra markeringar skapar även leklinjer på skolgårdar och förskolor. Vägmarkeringar förvandlas till rutor och hagar som verktyg för våra barns fantasi och lek.

Har ni anlagt en ny parkeringsplats och saknar vägmarkeringar?

Som butikschef eller fastighetsägare har du kanske anlagt en ny parkeringsplats för att göra livet enklare för kunder och hyresgäster. Även i detta sammanhang gäller det att kalla in entreprenören som skapar de viktiga vägmarkeringar som guidar folk när de parkerar. Betänk hur en stor plan utan linjer skulle kunna bli en enormt kaotisk plats om inga linjer fanns. Så nästa gång du går över ett övergångsställe eller när du hoppar hage på en skolgård, skänk dem en extra tanke av tacksamhet. Läs mer om vägmarkeringar på denna sida: vägmarkeringar.nu

4 Feb 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.