Vad kostar pallgafflar?

Är du i behov av nya pallgafflar? I sådana fall är du säkert i full färd med att fundera på vad de kostar och vilken till av pallgaffel du egentligen ska ha. Till exempel är vissa pallgafflar hydrauliska, medan andra inte har några särskilt utmärkande egenskaper över huvud taget. Vet man vad man behöver och vill ha kommer det bli lättare vid nästa köp. Här berättar vi mer om pallgafflar och vad de egentligen kostar.

Hydrauliska pallgafflar

När vi tittar på en prisjämförelsesida ser vi såklart först och främst att priserna skiljer sig något åt mellan olika butiker. Det som också är tydligt är att vissa typer av pallgafflar säljer för betydligt högre priser än andra. Till exempel finns det hydrauliska pallgafllar som säljs för runt 12 000 kronor, vilket kan jämföras med mer ordinära pallgafflar som kast kosta mindre än hälften av den summan. Hydrauliska pallgafflar är i regel dyrare än andra – men det finns många fler faktorer som påverkar.

Att hydrauliska pallgafflar är dyrare i inköp, behöver inte betyda att de är dyrare i längden. Hydrauliken gör det enklare att arbeta och om kvaliteten är hög, är dessa tusenlappar något som kanske kan sparas in ganska fort.

Olika fordon

Det finns pallgafflar till bland annat truck, traktor och trampbil. Pallgafflar till trampbilar är betydligt billigare än dem som är avsedda för truck eller traktor. De är också mindre än sina hydrauliska motsvarigheter som är tänkt att sitta på större fordon. Pallgafflarna till trampbilen kostar ungefär 1 200 kronor och har en bredd på 40 cm, höjd på 40 cm och en längd på 30 cm. Det här kan jämföras med andra pallgafflar, där vissa säljs för så mycket som över 27 000 kronor och har betydligt större mått än så.

Det finns flertalet billigare pallgafflar som är tänkt att sitta på traktor. Visserligen kan traktorer skilja en hel del i storlek, och de som är lite billigare är sannolikt också avsedda för en lite mindre traktor.

Hitta rätt butik

Oavsett vilken typ av pallgaffel du ska köpa lönar det sig att jaga rätt på en butik med låga priser. För det kan du till exempel använda dig av en prisjämförelsetjänst, där du snabbt får upp olika butikers priser på en specifik produkt. Besöker du en sådan sida och helt sonika söker på ”pallgafflar” bör du hitta en hel del. Kolla igenom butikerna och hur nära de ligger dig innan du bestämmer dig för ett besök.

24 Sep 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.