Tystare hem med ljudisolerande fönster

Att ha en tystare inomhusmiljö kan vara mycket värdefullt, speciellt om det är mycket buller från omgivningen som kan vara störande. Det finns dock en lösning för att minska mängden buller som tar sig in i hemmet - genom ljudisolerande fönster.

Problem med höga ljudnivåer

Ibland kan man behöva göra sig av med buller och oväsen som kommer från både trafik och grannar. Ljud är en naturlig del av vår vardag, men det kan vara mycket påfrestande att höra barn som leker, telefoner som ringer, och TV:er som står på i bakgrunden. Om man har flera barn som delar rum kan det också vara önskvärt att isolera ljudet så att de kan ha en bit av privatlivet utan att allt som sägs och spelas hörs. Det är därför viktigt att ha högkvalitativa fönster som kan isolera ljudet på ett effektivt sätt.

Hur man ljudisolerar fönster

Att ljudisolera fönster kan verka som en dyr lösning, men faktum är att man inte behöver byta ut hela fönstret för att uppnå önskad effekt. Istället kan man välja att ljudisolera fönstren på en redan befintlig konstruktion. Detta kan vara en mycket kostnadseffektiv lösning och samtidigt ge den tystare inomhusmiljön man önskar.

Vanliga fönster har två glas med en luftspalt mellan dem, vilket inte är tillräckligt för att isolera ljudet. Däremot har ljudisolerade fönster tre glas med en luftspalt mellan varje glas. Glasen är också tjockare än i vanliga fönster, vilket gör att ljudet absorberas bättre och buller minskas.

Spar energi med ljudisolerande fönster

Fördelen med ljudisolerade fönster är inte bara att de minskar mängden buller som kommer in i hemmet. De kan också hjälpa till att minska energiförbrukningen eftersom de isolerar mot både kyla och värme. De extra glasen och den tjockare konstruktionen bidrar till att hålla värmen inne under vintern och minska värmen under sommaren, vilket gör att man sparar på energiförbrukningen och pengarna. Ta kontakt med de skickliga glasmästare i Göteborg för att få hjälp med konstruktionen.

15 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.