Trender i inredning för 2020

När det kommer till inredningstrender inför 2020, ser vi dels att de inredningstrender som just nu finns, kommer att fortsätta även under nästa år. I år har vi endast sett början på trend inom trämönster. Det nya kaklet som vi gillar i badrum är det som påminner om trä. I övrigt ser vi mer av lugna och nedkopplande färger än förut, som vitt, grått och beige. Kvalitet kommer fortfarande vara ledord. Lyxen nästa år kommer att vara harmoni, hantverk och elegans.

Vilka färger tror färghandlarna att vi kommer att vilja välja nästa år? År 2020 sägs vara hoppets år, året när vi önskar oss en ljusare framtid, fullt av hopp. Hur detta då tar sig i uttryck när det kommer till inredning, blir svårt att exakt ange. Grönt är en färg som vi antagligen kommer att fortsätta färglägga inredningen. Vi gillar den gröna färg som går mot blått och grått.

Här ser vi ett harmoniskt sovrum i blå-grön nyans

Här ser vi den gröna färgen som  går mot grått i heltäckningsmattan – vilket kommer stort i år. Den förut så utskällda heltäckningsmattan har tagits tillbaka i nåder. I och med att mattorna med lång lugg kom tillbaka för några år sedan, tar vi nu steget ut och lägger in heltäckningmattan igen. Här ser man också hur väl den blå-gröna färgen passar ihop med beige-brunt.

Trämönster i kakelplattor i badrum är populärt

Trä och de naturliga materialen fortsätter vara populärt nästa år. Den ljusa träfärgen går ju lite mot gult-beige, och denna nyans kommer att vara mycket populär även nästa år. Ju gulare desto mer populärt, åtminstone om man ska tro färghandlarna, som tror att gul-beige-träfärg kommer starkt inom inredning under 2020.

Rosa färger i detaljer

Vi ser även att rosa fortsätter att vara trendigt under 2020. Det blir rosa både i textilier och på väggarna. Att inreda med rosa textilier är bra om man tror att rosa inte kommer att fortsätta vara trendigt om några år. Gardiner och bordsdukar är lättare att bya ut än väggfärg. Rosa är en bra färg på så sätt att den är lätt att kombinera som man önskar. Rosa passar med beige, grått, grönt, svart, vitt och gult. Mest beror det på vilka nyanser som man väljer att kombinera om färgerna ska passa tillsammans. Hoppas du har blivit sugen att måla om där hemma. Här kan du läsa mer om du behöver en målare i Täby som kan hjälpa till att färglägga inredningen i bostaden i Täby.

21 Oct 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.