Trapphusrenovering - vanliga frågor

Funderar ni på att genomföra en trapphusrenovering i era fastigheter? Det handlar om en kostnad, men det ska även ses som en ren investering. Att ett trapphus slits är inte konstigt sett till hur det används och vilket dagligt slitage det utsätts för.

Genom att anlita ett företag specialiserat på trapphusrenovering så kommer man dels att se en automatisk värdehöjning av fastigheten samt på varje enskild lägenhet, dels så skapar en trapphusrenovering även en bättre grannsämja och trivsel och som en tredje fördel så kan man även se att funktionaliteten ökar i samband med att en renovering utförs i trapphuset.

Idel fördelar således, men även många frågor som ska svaras på innan. Här nedan tänkte vi besvara några av dessa och förhoppningsvis, genom detta, bidra till lite ökad kunskap och kött på benen i ämnet:

Vilket företag ska man anlita för en trapphusrenovering?

Det viktiga är att man väljer ett företag som har vana och som gärna är specialiserade på just detta område. Hur lång vana man har blir avgörande för både hur effektivt man arbetar och för hur resultatet blir. En erfaren firma inom trapphusrenovering ser även till att inkludera er i projektet: hur vill ni ha det? Ett antal förslag bör presenteras. Stork Housing är ett exempel på ett företag med lång vana av att renovera trapphus.

Hur omfattande ska en trapphusrenovering vara?

Det kan handla om att bara måla om och fräscha upp olika ytskikt - men det ka n även vara ett mer heltäckande projekt där allt mellan golv och tak byts ut. Rent allmänt dock så är det bättre att tänka större. Ska ni renovera i trapphuset så se över vilka alternativ som finns: byt ut elen, energieffektivisera och byt till exempelvis säkerhetsdörrar - givetvis om er budget tillåter detta.

Hur kan min lägenhet öka i värde av en trapphusrenovering?

Av det enkla skäl att en spekulant köper en helhet. Trapphuset är det första man möter och ett snyggt sådant skapar ett bra första intryck av hela föreningen.

För att läsa mer om trapphusrenovering så besök gärna https://storkhousing.se/.

7 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.