Trägrindar för trädgård eller hage

Med trägrindar kan du hålla inne dina djur i din trädgård eller hage. Men det är viktigt att se till att dina djur inte kan rymma eller fastna och skada sig.

Trägrindar används frekvent för att se till att djur håller sig inom en föreskriven yta. Det kan vara hundar i en villaträdgård. Men också får, hästar eller kor i en hage. Därför finns det flera faktorer som är mycket viktiga att ta i beaktande så att grindarna blir bra och säkra.

De flesta trägrindar konstrueras så att luft kan strömma genom grinden. Det är en bra design som ser till att inte vinden tar tag i grinden och gör skada, om det blåser på rejält. Men för att grinden ska hålla djur inne och vara stabil, så krävs det samtidigt att den inte har alltför stora mellanrum mellan delarna.

Vackra och hållbara trägrindar

När du ska välja trägrindar för hage så bör du välja grindar som inte går sönder vid minsta storm eller knuff från djuren. Och det bör dessutom vara grindar som tål regn och slitage. Men samtidigt ska det inte vara grindar som är giftiga om djuren skulle gnaga på dem.

Det kan vara lockande att använda grindar i ett impregnerat virke. Och i de flesta fall kan det fungera. Men trots det är många grindar till trädgård och hage gjorda av rent trä, som är lite hårdare så att det kommer hålla under många år framöver. Samtidigt som de får en vacker patina.

8 Oct 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.