Takpannor - bättre än tegeltak

När många tänker på takpannor tänker de på tegeltak. Det många inte vet är att takpannor även kan tillverkas i plåt. Det finns många fördelar med att välja takpannor av plåt. Låt oss se på några.

Takpannor i plåt väger betydligt mindre än tegel. Detta bidrar till en billigare installation det det krävs mindre av takstommen, men även av lastbilen som fraktar materialet till dig. Det blir också lättare för takläggaren att lägga ditt tak. Utöver vikten, som kanske är det första man tänker på, så innebär takpannor i plåt mindre risk för läckage. Detta på grund av det faktum att takplåt har mindre skarvar än tegelpannor.

Takpannor som ser ut som tegelpannor

När takpannorna sitter på taket är det svårt att vi första anblick se om det är tegel eller plåt som ligger på taket. Takpannorna kommer nämligen i den klassiska rostigt orangea färgen som kännetecknar tegelpannor. Men om du vill välja något annorlunda så finns även den möjligheten. Förutom de röda och orangea färgerna finns de även i olika nyanser av brunt, svart och grått. Det är alltså inga som helst problem att matcha färgen på ditt hus med ett snyggt plåttak som imiterar tegelpannor. De röda tegelpannorna passar jättebra på vita hus.

Men även brunt gör sig jättefint till ljusare färger på hus. Svart och grått passar såklart till vilken färg som helst. Men vem gillar inte de klassiska, charmiga röda husen med vita knutar och svart tak? Att ha ett vitt hus med grått tak har även det blivit väldigt populärt.

15 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.