Takmålning - hitta rätt företag

Takmålning är ett av de mest effektiva åtgärderna för att ge taket ett estetiskt lyft - och samtidigt också öka skyddet mot regn, vind, snö och starkt solsken. Hur länge sedan var det du kontrollerade skicket på ditt tak? Det kan vara läge att anlita ett företag för takmålning i Stockholm.

Taket tar dagligen emot stryk och skyddar huset från regn, snö, vind, solsken och andra saker som naturen utsätter oss för. I en större stad som Stockholm så ser man även att tak snabbare smutsas ner som en följd av alla trafik och alla avgaser. Taket fyller en viktig funktion såväl som skydd som rent estetiskt. Om du ser ett hus för första gången så kommer nämligen taket att till stor del ligga till grunden för det viktiga första intryck du får av bostaden.

Samma sak gäller för ditt eget hus. Ett nött, slitet och tråkigt tak kan göra att hela din bostad får just den stämpeln. Genom en takmålning i Stockholm kan du addera nytt skydd och samtidigt också förändra bilden av din villa och göra den vackrare.

Ta professionell hjälp med takmålning i Stockholm

Rådet är emellertid följande: en takmålning bör ske av proffs. Det handlar om ett arbete som innehåller stora risker. Ett fall från ett tak kan innebära en livsfara. Då det dessutom krävs koncentration och erfarenhet för att lyckas måla ett helt tak - och förbereda inför en takmålning genom tvätt, genom slipning och skrapning - så är det ett projekt som inte är för lekmän.

Genom att anlita ett företag för din takmålning i Stockholm så får du ett effektivt jobb utfört och där resultatet både blir snyggare och får en längre livslängd.

Du som privatperson kan dessutom påverka kostnaden i en positiv riktning genom att använda ditt Rot-avdrag och därigenom dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet som läggs ner. Det gör skillnad.

Fördelar med en takmålning i Stockholm

En takmålning för med sig många fördelar och vi tänkte titta närmare på de absolut största av dessa här nedan och som följer:

  • Längre livslängd på taket. Färg är ett skydd för det underliggande materialet. Försvinner färgen så kan fukt tränga in och förstöra. Det gör att exempelvis rost, röta och mögel kan bildas. Genom att måla om taket ger man hela konstruktionen en längre livslängd.
  • Prisvärt. En takmålning innebär ett tak som blir som ett nytt - men till en bråkdel av priset. Även om du tar professionell hjälp med din takmålning i Stockholm så kommer du att spara mycket pengra jämfört med att byta ut taket i fråga.
  • Värdehöjande. En takmålning gör huset mer attraktivt och höjer värdet. Det är definitivt en renovering som kan bära frukt i samband med en försäljning av ditt hus i Stockholm.
27 Dec 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.