Takläggare Göteborg - så hittar du rätt

Att lägga ett nytt tak kommer - oavsett vilket material du väljer - att kosta en ganska ansenlig summa. Många tänker sig att spara in pengar genom att göra jobbet på egen hand, men vi skulle definitivt avråda dig från detta.

Du kommer att tjäna på att anlita en takläggare i Göteborg. Detta dels som en följd av att ditt tak ges en längre livslängd och dels också att det både blir snyggare och mer stabilt. Vill du spara pengar på din takläggning i Göteborg så är rådet att du tar hand om rivningsarbetet av det gamla taket och att du genom detta kan ge takläggaren en möjlighet till en mer flygande start.

Erfarenhet och referenser är viktiga punkter

Det du emellertid också måste tänka på är att hitta rätt takläggare. Tyvärr så handlar det om en bransch som är ganska okontrollerad och där många företag säger sig kunna leverera högklassiga jobb - men där man egentligen saknar kunskap. Detta kan synas vid allt från byten av gamla tak till nybyggnationer av villor.

Det är långt ifrån en slump att många av de konflikter mellan byggherrar och utförare handlar om just kvaliteten på taket. Det kan regna in, man ser att de droppar och man kan exempelvis upptäcka mögel och fuktskador redan efter en kortare tid. Detta kan ofta spåras direkt tillbaka till ett undermåligt arbete med takläggning i Göteborg.

  • Ska vi lista några punkter som är viktiga att eftersöka om du ska anlita en takläggare så är följande värda att bocka av innan du skriver ett avtal:
  • Erfarenhet. Kolla hur länge företaget funnits och hur länge de anställda varit verksamma i branschen. Se även till att det finns yrkesbevis.
  • Rot-avdrag. För att du ska kunna använda rot-avdraget - vilket du givetvis bör göra - så måste företaget vara registrerat för F-skatt. Det kan du kolla upp med Skatteverket.
  • Referenser. Var har man genomfört en takläggning i Göteborg tidigare? Att gå tillbaka i tiden och ringa tidigare kunder från några år tillbaka i tiden ger dig en bra bild av kvaliteten företaget kan leverera. Inga referenser? Välj en annan takläggare!
17 Dec 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.