Ta ner träd på ett säkert sätt

Träden är jordens lungor och ger oss syre, men även skugga och skydd. Ibland behöver man ta ner träd för att de står på en plats där de utgör en fara. Här finns professionell hjälp att tillgå.

Träd är vackra skapelser som vajar lojt i vinden. Tänk om äldre träd kunde berätta om saker och ting som de har varit med om. Kanske skulle trädet berätta om det unga kärleksparet som ristade in initialerna i barken? Eller om alla djur som finns i trädet? Ja, det är ingen som vet vad träden skulle säga. Ett träd ger så mycket till både människor och djur, men ibland behöver de tas ned. Det kan vara att de har fått en sjukdom och murknar inifrån. De senaste stormvindarna kanske har gjort så trädet lutar betänkligt över hus eller på annat sätt utgör en fara.

Trädfällning – ett jobb för erfarna företag

Ett litet träd som är manshögt är inga större problem att såga ner själv. När man pratar om träd som är betydligt högre så rekommenderas att man tar hjälp av en firma som har erfarenhet av trädfällning. Detta för att undvika skador på såväl hus som människor. Det är inte säkert att ett försäkringsbolag betalar ut någon ersättning om man arbetat på egen hand.

Anlita en firma som arbetar med trädfällning dagligdags. De har maskiner och bilar för ändamålet som gör att de lätt kan göra en trädfällning utan att åsamka skador. RUT-bidraget går givetvis att utnyttja för privatpersoner i samband med trädfällning. Läs mer om trädfällning på denna webbsida: trädfällningnacka.nu

27 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.