Ta hjälp av trädfällningsfirmor

I Stockholm finns det många företag som sysslar med trädfällning. Eftersom fällning av träd kan vara väldigt komplicerat och svårt för lekmän är det någonting som bör skötas av yrkesmän som har stor expertis, kunskap och en utbildning i ryggen.

Är du ute efter att fälla ett träd som står i vägen för din utsikt på tomten eller för eventuella byggplaner är det bra att kontakta en firma som kan hjälpa dig med detta. Det kanske enbart handlar om att trimma ner ett träd vars grenverk blivit för yvig och som därför börjat orsaka skador på din fastighet eller dylikt. Trädfällningsfirmor i Stockholm finns det ganska gott om, och de erbjuder olika sorters trädfällningar och ansningar.

Sektionsfällning

Har du ett träd som står tät bebyggelse som i Stockholm eller i en allmänt känslig miljö går det inte att tas ner genom vanlig trädfällning där det sågas av vid roten för att sedan handlöst falla ner mot marken. Nej, då är det bättre med en så kallad sektionsfällning. En sådan fällning är än mer komplicerad än vanlig trädfällning då stammen ”monteras ner” i sektioner. En yrkesman klättrar med hjälp av olika hjälpmedel upp i trädet. Bland annat används vanlig klätterutrustning som selar och rep, men också något som kallas klättersporrar. Dessa fästs på fötterna på den som klättrar för att ge ett bättre grepp om trädet. Dock skadar dessa sporrar trädet och bör därför endast användas vid just en sektionsfällning.

Själva fällningen går till på så sätt att trädet bit för bit sågas ner från toppen. På grund av att trädet delas upp i mindre bitar är detta perfekt för träd som står på mindre områden som inte tillåter en traditionell fällning. Dessutom skadas vegetationen runt om trädet minimalt genom en fällning som denna.

Skylift

Har du ett träd som är väldigt gammalt och sprött, ruttet eller dött kan trädfällningsfirmor i Stockholm, och i andra städer, ta hand om detta genom att använda en skylift. Skyliften är inte bara en säkerhetsåtgärd för den person som ansvarar för att fälla trädet, då han eller hon inte gärna kan klättra upp i trädet, utan den hjälper även till att effektivisera trädfällningen då trädet snabbt kan tas ner i stora sektioner. Gäller det ett flertal träd utefter en väg eller i en allé eller dylikt, blir det även billigare att använda en skylift då arbetet går snabbare med hjälp av den.

Bestäm själv

Behöver du hjälp med att ta ner ett eller flera träd bör du kontakta en trädfällningsfirma för hjälp. Någon från firman kommer komma över och ta en titt på det aktuella trädet och tillsammans med dig komma fram till exakt vad som bör göras. Här kan du även välja om firman ska forsla bort trädet när det är fällt, om de ska klyva upp kubb eller ge dig träddelar i lagom storlek så du själv kan klyva upp kubben senare. Oftast ges en offert redan vid första mötet, annars skickas den ut via epost en kort tid senare. Så tveka inte, kontakta din trädfällningsfirma i Stockholm om du har ett träd du vill ta ner.

28 Sep 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.