Stuckatur passar perfekt i taken i Stockholm

Stuckatur är nästan ett måste i gamla våningar och klassiska rum i Stockholm. Det kan du lätt få om du anlitar en firma som har anställda stuckatörer.

Stuckatur är helt enkelt ett gipsornament som tillverkas för att snygga till ett rum. Det kan sitta i ett tak eller på några väggar. Att ha en stuckatur ger rummet en helt annan karaktär. Stilfullt och elegant är ledord som skulle kunna användas. Men stuckatur passar även in i en rum där det förekommer lite eller mycket romantik.

Stuckatur är egentligen format av gips som blandas med vatten till en massa. Den ser ut som en slags deg. Den kan man forma på olika sätt och göra mönster i eftersom den torkar så långsamt. Vad det handlar om är egentligen en ren byggnadskonst. Här finns givetvis arkitektur med i bilden.

Stuckatur ses både utanpå och inuti hus i Stockholm

Arbetar man med att bygga eller forma stuckatur bör man vara både kreativ och händig. En stuckatör är alltså en konsthantverkare inom byggbranschen. I detta fall måste du tycka om att arbeta med händerna. Du behöver också ha ett visst mått av konstnärligt tänkande, både innanför och utanför ramen.

Det går utmärkt att sätta upp stuckatur på utsidan av ett hus i Stockholm, likaväl som du kan ha det på väggar inomhus och i taket. Det är vanligt att man sätter det uppe vid taklisten. Då gäller det att få till det när delarna ska passas ihop till ett mönster. Stuckatur används mycket inom arkitektur. Ta hjälp av detta företag om du vill ha stuckatur tillverkat hos dig: www.stuckaturföretagstockholm.se

30 Aug 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.