Stor efterfrågan av kunskap inom relining i Stockholm

Relining är kostnadseffektivt när avloppsrör behöver renoveras i flerbostadshus. Metoden är billigare än stamrust (men kan inte alltid ersätta stamrust) vilket gör att många bostadsrättföreningar efterfrågar denna tjänst. År 2009 skapades branchorganisationen ”Relining i Fastigheter” som bland annat presenterar metoder som bör användas samt vilka företag som är anslutna och därmed följer deras råd.

Eftersom metoden alltså funnits länge på marknaden skulle man kunna tro att det finns tillräckligt med tekniker som kan utföra arbetet. Men år 2017 var det verkligen inte så. Inte minst i Stockholm.

Stående arbetsannons

På företags hemsidor brukar det framgå vad de erbjuder för tjänst, eventuellt pris, kontaktuppgifter och allmän information kring företaget. Detta oavsett vilken bransch man är verksam inom. Men när det kommer till relining i Stockholm finns ett till återkommande inslag – arbetsannonsen.

Under 2017 var det nämligen nästan ett självklart inslag på hemsidan att de annonserade efter personal. Ett av företagen skriver att de ständigt utbildar personal och att man därmed inte behöver ha kunskap inom området för att kunna söka jobb hos dem. Självklart var det däremot en stor fördel om man hade någon liknande erfarenhet.

Ett annat reliningföretag skriver att de har ett ”ständigt behov av kompetent och kunnig personal”. Det handlar alltså inte om att de söker en ny medarbetare för att en annan har slutat utan att de kan ta in ny personal löpande. Efterfrågan är alltså så stor att företagen får tacka nej på grund av för hög arbetsbelastning.

Ytterligare ett skriver att de ”alltid är intresserade av kunniga och ansvarskännande” personer som är villig att utvecklas inom branschen.

Även brist i andra delar av landet

I likhet med många andra hantverksyrken i Stockholm så är bristen stor på kunnig personal inom relining. En brist som varit under ett flertal år vilket gjort att hantverkare från närliggande städer har fått åka till Stockholm för att genomföra jobb.

Ett par av de aktiva företagen i Stockholm har även filialer i andra delar av landet och söker regelbundet personal dit. Detta kan ses genom att de på hemsidan (som egentligen vänder sig till kunder i Stockholm) låter arbetssökande ange vilken stad de vill arbeta i. Ibland är utbudet på över 10 olika städer.

De som har erfarenhet av relining kan alltså utnyttja detta genom att ställa företagen mot varandra. Har man inte någon specifik åsikt om var man vill jobba kan det skapa en situation då lönen kan pressas upp ordentligt. Här kan du läsa om en som är kompetent på www.reliningstockholm.se.

13 Dec 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.