Stålhallar är underhållsfria

Stål är inte bara modernt, det är också lättskött och underhållsfritt. Det är därför som stålhallar är så populära till nybyggen, och de håller sig i bra skick under långa tider framöver.

Plåtkyrkan i Halmstad blev en sensation när den byggdes, men numera är det ingen som höjer på ögonbrynen när det byggs hus i metaller som plåt, koppar eller stål. Tvärtom har det blivit så i ropet att det växer upp stålhallar lite varstans, både till lagerverksamhet och köpcentra. Stål är lättskött och håller en bra kvalitet, så det är förståeligt att man bygger i detta material.

Specialistföretag beräknar åtgången

Det är speciella företag som tar sig an uppdraget att bygga stålhallar och de har ingenjörer som både kan räkna på hållfasthet och materialåtgång. Räkna med att det går åt en hel del metall till ditt stålbygge, både till väggar, tak och stödjande balkar. En byggnad av det här slaget kommer att stå kvar länge, och kanske säljs den så småningom för att hysa annan verksamhet.

Stålhallar är spännande, och de kan vara allt från handelsplats till bibliotek, kyrka, museum eller teater. De går självklart också att specialinreda beroende på verksamhetens art. Man kan ha snygga lampor i innertaket och man kan ha ljudabsorberande material för att motverka sorl och skrammel. Anlita en duktig byggfirma som är specialister på stål, så får du din stålhall som du vill ha den. Du kan också ha den till en ren lagerbyggnad där du inreder med pallställ och har gott om plats för en truck.

14 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.