Sprinklersystem till företaget

Som företagare vill man gärna känna sig helt trygg när det kommer till brandsäkerhet. Ett sprinklersystem ihop med ett brandlarm kan vara det som behövs.

Brandsäkerheten i byggnader har kommit en lång väg från där den en gång började. Istället för att enbart vara hänvisad till en hink med vatten och hjälpande grannar, har man idag mycket sofistikerade system. System som till och med kan vara till stor hjälp även om man själv inte är på plats.

Som företag kan man ha en stor personalstyrka att skydda. Men även stora värden i maskiner och material. Man kan även ha lokaler som kan ta lång tid att ta sig ut ur, vilket kan bli katastrofalt för personalen ifall en brand skulle utbryta. Därför har i stort sett alla företag idag ett sprinklersystem som kan stoppa branden. Eller åtminstone fördröja den.

Valet av sprinklersystem

Den som vill försäkra sig om en trygg inomhusmiljö brukar börja med att satsa på brandvarnare eller brandlarm, samt brandsläckare. Men därefter är det även många som väljer ett sprinklersystem från Maxcon, eller någon annan tillverkare. För med ett sprinklersystem kan man få den första automatiserade åtgärden när en brand bryter ut.

Hur väljer man sprinklersystem som passar för företaget? Det är inte så svårt. Om man vill så kan man få hjälp av tillverkaren eller återförsäljaren av sprinklersystemet. Men det finns även mycket hjälp att få av de som installerar sprinklersystem. På det viset kan man få ett system som passar för det specifika rummet och den användning som man har just där.

20 Dec 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.