Solceller för fritidshus betalar sig själva med dagens elpriser

Solceller för fritidshus gör att ni slipper dubbla elräkningar av svinhög modell. Det är dyrare med el än någonsin, men med solceller kan ni göra er en hacka.

Elräkningar har nog aldrig varit särskilt populärt. Men idag är de mindre populära än någonsin. Självklart handlar det om att det blivit så fruktansvärt dyrt med el. Till och med så dyrt att staten gick in och kompenserade de husägande medborgarna för sina horribla elräkningar en säsong.

Däremot fick de som hade fritidshus klara sig själva. Kanske rimligt, eftersom ett fritidshus är en lyx. En härlig lyx, som många arbetat hårt för att göra sig förtjänta av. Men ett fritidshus innebär ju också dubbla elräkningar. Särskilt om det handlar om ett fritidshus som också används vintertid kan det bli svindyrt.

Solceller för fritidshus – och åretruntboendet

Det kan alltså vara en god idé att titta på att installera solceller för fritidshus. Det finns många modeller som är fint anpassade till att kunna användas vid behov, istället för hela tiden. Många människor använder ju inte sitt fritidshus året om.

Men varför inte satsa på att producera el via solceller även när ni inte är i stugan? Den kan ni sälja vidare, och få ner era bruttokostnader för fritidshusets el till i princip noll. Vilken dröm! Kanske nästan så att ni borde fundera på att installera solceller på taket hemma också. Säkert kan ni förhandla till er ett bra pris på installationen, om ni beställer till båda husen samtidigt.

5 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.