Smart och smidigt med nyckelfärdiga hus

När det handlar om att bygga hus behöver vi ha koll. På arbetet och kostnaden. Det är väldigt enkelt eller hur? Väljer du nyckelfärdiga hus är det någon annans ansvar. All komfort på plats.

Att bygga ett nyckelfärdigt hus är ingen barnlek alls. Att börja från grunden och jobba sig fram till det inflyttningsklara kräver organisatorisk talang, tålamod och välfylld plånbok. Försenade material och försenade hantverkare är inga ovanligheter, som bekant.

Troligen har ingen blivande husägare planering av husbygget som heltidssysselsättning. Snarare är det förvärvsarbete, matlagning, handling, tvätt, städning, aktiviteter och hundpromenader som gäller. Hus ska byggas men du är inte den som hinner ta tag i allt.

Vad är nyckelfärdiga hus?

Begreppet betyder att du helt enkelt bara ska kunna sätta nyckeln i låset och flytta in. Inga tapeter att sätta upp, inga golv att lägga, ingen värme att installera. Inget badrum att välja porslin, golv och väggar till. Det har ni redan gjort och det är klart när ni kommer. Likadant med köket.

De stora vinsterna är ändå inte själva inflyttningen och att allt är färdigmonterat och klart att använda. Nej, vinsten ligger i att ansvaret för samordning och organisation inte ligger hos er utan hos firman ni väljer att anlita.

Lång byggtid är obra. Hantverkare som inte får sina material i tid är obra. Hantverkare som måste vänta på att andra hantverkare gör sitt jobb först är ännu mer obra. Med en erfaren byggfirma i förarsätet kan du istället ta det lugnt och njuta av färden.

3 Dec 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.