Skorstensrenovering rensar rökkanaler i Stockholm

Det är ju lätt att ge upp om man hör att det inte går att elda i kakelugnen eller den öppna spisen i Stockholm för att skorstenskanalen är otät. Men med skorstensrenovering blir det möjligt igen.

Det behöver inte vara omöjligt eller särskilt dyrt att få användning för en gammal kakelugn eller öppen spis bara för att skorstenskanalen är otät. Med moderna metoder kan man rensa och täta utan att hela huset eller lägenheten blir svart av sot eller behöver utrymmas.

När man utför en skorstensrenovering ger man också bättre förutsättningar för en god ventilation i bostaden. Även matos och annan dålig lukt som kan sprida sig till andra hyresgäster försvinner. Dessutom minskar brandrisken så det finns många anledningar att göra en enkel och modern skorstensrenovering.

Modern skorstensrenovering i Stockholm är fri från sot, bilningsdamm och smuts

Genom att använda modern utrustning och moderna metoder behöver man inte göra någon smutsig håltagning när man gör rent rökkanalerna i en bostad. Istället använder man sig av ett lod i en glidform och arbetar uppifrån och ner när man gör skorstensrenovering i Stockholm.

Alla kanaler bibehålls eller förbättras och kanalväggarna utsätts inte för risker. Metoden innebär att man slipper få in sot och smuts i bostaden och man behöver inte utrymma eller täcka över väggar, golv, tak och möbler. De enda moment som utförs inifrån bostaden är passning och inspektion.

Företag som arbetar med skorstensrenovering i Stockholm har lång erfarenhet av de flera hundra år gamla skorstenar som finns i många hus och modernare byggnader.

11 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.