Skillnaden mellan en stabil grund och lös mark stavas pålning

Vad är din första prioritet när du ska bygga? Precis! En stabil grund. Du måste vara säker på att allt står på fast mark. En pålning kan förvandla den lösaste marken till en trygg grund.

Att ha stabil mark är A och O när det kommer till att bygga. Det har ofta lett till att man behövt vara minst sagt nitisk när man har valt var man ska ställa sin nya byggnad. Är marken instabil så vet man aldrig vilka olyckor som kan inträffa! Tänk om huset glider ut i floden? Tänk om hela bygget rasar? Det finns dock ett sätt att förvandla det lösaste gruset till en stabil grund, och det är att man utför en pålning. Med en pålning så förankrar du ditt hus på en stabil grund. Det finns inget underlag som inte kan förbättras ur ett stabilitetssyfte.

Olika underlag och olik pålning

Med en enkel borrning görs ett hål som sedan fylls med cement och kalk. Detta är en KC-pelare och den stabiliserar den lösaste av marker. Det finns även ett billigare alternativ som för den delen inte tummar på kvalitén, och det är betongpålning. För dig som vill ha det mest slitstarka till varje pris så finns det stålkärnepålning. Med rätt kompetens, erfarenhet och utrustning så kommer dina valmöjligheter att bli så många fler. Allt du behöver göra är en pålning, och sedan kommer bygget att stå på en stabil grund. Höj kvalitén på marken under dina byggprojekt.

14 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.