Saxgaller är en klassisk lösning

Saxgaller är en vanlig lösning på kontinenten och används mer och mer i Sverige eftersom det är ett enkelt sätt att skydda egendom och att göra tillfälliga avspärrningar i lokaler.

Det är smidigt att använda saxgaller eftersom de inte tar någon större plats och är enkla att dra ihop. Vill man skydda en lokal under stängningstid i en galleria eller i gatumiljö ger ett saxgaller möjlighet att se varor som exponeras i skyltfönstren.

Moderna saxgaller är tillverkade i stål och är dekorativa med sitt flätade mönster. Man kan välja mellan enkelgaller och pargaller med en bottenskena som är uppfällbar vilket gör golvöppningen fri från hinder. Standardutförande är i vitt eller svart, men man kan välja annan färg om det passar bättre in i miljön.

Saxgaller är ett billigt och effektivt inbrottsskydd utan underhållskostnader

När man väljer att skydda sin egendom med ett saxgaller får man ett underhållsfritt robust inbrottsskydd som samtidigt blir en dekorativ detalj. Ett saxgaller skjuts till och från manuellt vilket kan vara en fördel om det blir strömavbrott. Gallren dras i sidled så det krävs ingen större styrka utan de kan hanteras av de flesta personer.

För äldre byggnader där takhöjden gör att det inte går att montera en rulljalusi passar ett saxgaller in perfekt. Ihopskjutet kan gallret vridas i 90 eller 160 grader vilket gör att det inte kommer i vägen för entrén utan ger en generös öppning.

Alla saxgaller passar både för inomhus- och utomhusbruk och de galler som är till för inomhusbruk pulverlackas med epoxilack.

18 Mar 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.