Saker du borde fundera på kring fönster

De svåraste frågorna att hitta svaren på är de du inte ens visste du borde ställa. Om du funderar på att köpa fönster: här kommer några svar på sådana frågor.

När du väljer dina fönster är det andra aspekter än det rent estetiska som många gånger måste räknas in också. En av dessa aspekter är säkerheten. Om du bor i ett område där risken är förhöjd för inbrott kan det vara värt att lägga lite extra pengar på fönster som gör det besvärligare för inbrottstjuven att bryta sig in.

De flesta inbrott sker genom ett fönster på baksidan av hus. Om du då ser till att dessa fönster har extra förstärkningar och skydd – och tjuven ser det – kan det många gånger vara nog för att denne inte ska anse det mödan värt. Då drar hen vidare till nästa hus som kanske saknar säkerhet.

Fönster som ljudisolering

Fönster kan också hjälpa dig att få ett tystare hem. Om du bor nära en trafikerad väg eller en järnväg kan oljud bli störande. Framförallt om du skulle bo på första våningen. Då kan du ta hjälp av ordentligt isolerade fönster. Bara att byta från tvåglas till treglasfönster kan göra stor skillnad.

Upplever du dock väldigt stora problem med buller och oljud kan du välja bullerreducerade glas som är särskilt framtagna för att dämpa oljud och buller och därmed kan ge dig ett lugnt och skönt hem. Det är också en investering som kan vara värd de extra slantarna. Läs mer om fönster på den här hemsidan: https://www.fonster.net/

27 May 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.