Så vinner balkongen kampen mot klimatet

En inglasad balkong är en åtgärd du kan applicera för att inte tillåta vädret att styra ditt beteende. Du vill kunna använda balkongen hela året, men för det krävs att den har väggar av glas.

Allt är förstås relativt, och egentligen kanske inte Uppsala ligger så långt norrut om du jämför med städer som Umeå, Piteå eller Kalix. Jämfört med Malmö och Ystad ligger det dock väldigt långt upp i landet. Det går heller inte att förneka att det inte direkt är något tropiskt klimat i Uppsala. Det är på sin höjd en acceptabel värme några veckor om sommaren. Så vad ska du egentligen med en balkong till om du bor i Uppsala om den inte är inglasad? En del skulle hävda att du är naiv om du tror att du får någon större användning av en icke-inglasad balkong i studentstaden. Åtminstone den större delen av året.

Låt inte vädret stoppa dig

Om du hade glasat in ditt utomhusutrymme hade du faktiskt kunnat sitta där ute året om. Vädret hade inte kunnat stoppa dig från att sitta på balkongen och läsa, jobba eller bara filosofera och titta ut på stadens skådespel. En balkonginglasning i Uppsala skulle faktiskt på flera sätt kunna sägas vara en seger mot Sveriges hårda väderlekar. Du visar att du inte låter dig besegras av vind, kyla, regn eller snö. Inget väder hindrar dig från att vistas på balkongen när du är skyddad av tak och väggar av glas. På din glasbalkong är du oövervinnlig.

15 Apr 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.