Så spränger du bort berg på rätt sätt

Har du berg i vägen som du vill bli av med då bör du anlita en professionell firma som hjälper dig. Det kan vara berg som står i vägen för ditt husbygge eller andra projekt som kräver säker sprängning.

Har du köpt en tomt med berg som står i vägen för ditt drömhus? Då är det dags för dig att anlita en erfaren firma som är specialiserad på bergsprängning eftersom det är ett arbete som måste utförs med högsta precision. Bergsprängning är ett säkert och smidigt sätt att bli av med berg som är i vägen. Det kan vara berg som står i vägen på din tomt men också för andra stora byggprojekt där det krävs att det sprängs med extra försiktighet. Du ska alltid anlita en professionell firma när du vill utföra bergsprängning för att minimera störningar i området.

Området avgör vilken typ av metod

När det är dags för en bergsprängning så ska man först och främst undersöka området där sprängningen ska utföras för att kunna kalkylera vilken metod som är bäst. Man får tänka på eventuell rasrisk som kan uppstå i mark och vilka byggnader som finns nära. Det är viktigt att kartlägga området noggrant för att se till att inga skador uppstår i naturen och även på eventuella byggnader. Finns det byggnader i området som till exempel andra bostadshus så finns det risk att det kan bli sprickor i dessa hus om inte allt utförs korrekt. En firma som arbetat med bergsprängning ett tag har den erfarenhet som behövs för att kunna avgöra de rätta metoderna och planera ett bra arbete. Det är också viktigt att tänka på att sprängningen inte stör i känsliga miljöer. Det kan vara nära ett rikt djurliv i naturen men också i parker i stadsmiljö.

Vibrationsfritt kan ibland vara aktuellt

Ibland krävs det att arbetet utförs helt utan några vibrationer i marken. Det kan vara när det står byggnader så pass nära berget som ska bort som man kan behöva ta hjälp av denna metod. Istället för att spränga bort berget så spräcker man bort det. Då uppstår inga som helst vibrationer i marken som annars kunnat skada hus eller natur. Så hur utför man en bergspräckning? Jo den görs på ett mycket smidigt sätt med hjälp av ett hydrauliskt verktyg som sitter på en grävmaskin och spräcker berget med en stor försiktighet.

26 May 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.