Så planerar man bäst inför badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering är ett stort men roligt projekt. Men för att det ska bli som man tänkt sig krävs det en hel del planering. Här kommer några användbara tips på viktiga saker att tänka på.

Det är inte så ofta man har möjlighet att renovera badrummet och just därför är det viktigt att det blir som man har tänkt sig. Gör därför en önskelista över vad som är viktigast med badrummet. Fundera också över vad som inte är så bra med det nuvarande så att man inte gör om samma misstag igen. Bestäm också vilken stil det ska vara på badrummet som exempelvis klassiskt, modernt och stilrent, naturmaterial, orientaliskt etc. För inspiration kan man leta på nätet och i inredningstidningar. Det är också bra att besöka fysiska butiker för att få en större känsla för olika material och inredning.

Viktigt med certifierade hantverkare

En badrumsrenovering kostar en hel del och för att kostnaderna inte ska springa iväg är det viktigt att tidigt sätta en budget. Då vet man i vilken prisklass man ska leta material och badrumsinredning. Eftersom priserna även kan variera mellan olika byggfirmor kan det vara bra att ta in offerter från mer än ett företag och jämföra priser. Det brukar löna sig att välja en byggfirma med totalentreprenad i stället för att anlita enskilda hantverkare till de olika momenten. Men byggfirman man anlitar ska vara specialiserad på badrum och ha certifierade hantverkare för våtrum. Annars kommer inte hemförsäkringen gälla om det skulle uppstå problem med exempelvis fuktskador. Läs mer om badrumsrenoveringar på denna webbsida: badrumsrenoveringuppsala.nu

29 Mar 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.