Så kan du renovera miljövänligt

Funderar du också över hur du kan agera så miljövänligt som möjligt? Alla som är konsumenter har ju ett visst ansvar att agera på sätt som inte belastar miljön på något negativt sätt. Även som villaägare har man ett ansvar för hur man genomför sina renoveringar. Man kan ju till exempel måla med miljövänliga färger, slipa om golv i stället för att riva ut det gamla och lägga ett nytt golv. Man kan både återanvända och återvinna det material som man har tröttnat på. 

Att återanvända samma material är inte så svårt som det kanske låter. Huvudsaken är att det har den hållbarhet och kvalitet som krävs av ett material som man återanvänder. Till exempel kan man alltid återanvända rejäla bjälkar, kakelplattor och man kan slipa om både stengolv och trägolv. Huvudsaken är att det finns minst 2,5 centimeter tjockt golv som man kan ta av.

Anlita duktiga hantverkare

Bland det viktigaste är att hitta duktiga hantverkare som kan slipa om golvet åt dig. Själva slipningen är kanske inte så svår, om man bara får tag i en golvslipmaskin. Men det gäller att man har övat på olika golv innan man ger sig på att slipa om golv. Det är nämligen viktigt att man för golvslipmaskinen jämnt över golvet och inte stannar för länge på en fläck. Då riskerar man nämligen att få ett ojämnt golv om inte slipmaskinen får gå jämnt över hela golvet. På samma sätt är det med en slipmaskin som man använder på stenplattor. Även här måste man vara mycket noggrann med att föra slipmaskinen jämnt över stengolvet.

Återanvända tegelpannor på taket

Vill man återanvända samma tegelpannor som man har på sitt tak, så kan man gott och väl göra det. Man kan ta ner pannorna och rengöra dem, samt passa på att renovera täkten, takstolarna och undertaket om så behövs. när teglepanorna väl är rengjorda är det bara att placera dem tillbaka ovanpå takreglarna. Det går nämligen alldeles utmärkt att återanvända samma tegelpannor. Gör man på det sättet ser man till att teglet återanvänds och kommer till nytta i stället för att slängas på sophögen och ligga i flera hundra år innan det blir till mull och återgår till kretsloppet. Genom att återanvända det som går att återanvända gör du miljön en tjänst och även sparar lite av dina egna kostnader. Läs mer om hur du kan slipa om dina golv i Stockholm: slipagolvstockholm.se

4 Mar 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.