Så får du en billigare badrumsrenovering

Att genomföra en badrumsrenovering är något som utan tvekan kommer att kosta pengar – men det behöver inte kosta så mycket som många gör gällande. Nej, det mesta av summan kommer i dagsläget att läggas på material och även där har priserna blivit betydligt humanare än vad som förr var fallet. I och med att du inte längre behöver vända dig till rena specialister för material utan att du kan hitta kakel, klinkers, toalettstol, badkar, duschväggar och annat du behöver för din badrumsrenovering på exempelvis Bauhaus, K-Rauta och på Hornbach och kan därmed komma billigare undan.

Hos dessa kedjor råder det nämligen rena rama priskriget och bor du i Stockholm – där samtliga, plus ytterligare några finns – så har du all möjlighet att hitta produkter för rena fyndpriserna. Ta dig tid och åk runt, jämför priser och köp gärna en helhetslösning då du ändå är igång. Det handlar definitivt inte om att produkterna och materialet i fråga håller någon låg klass – tvärtom; de brukar hålla väldigt god kvalitet och mer än väl täcka de krav man kan ha både på estetik och på funktionalitet.

Använd rot-avdraget och sök efter totalentreprenad

Vi nämnde att lejonparten av kostnaden kommer att läggas på material och detta motiverar vi genom att nämna rot-avdraget. Kort sagt, ska du genomfröa en badrumsrenovering i ditt hus så kommer du at kunna anlita ett företag, låta denna sköta allting och där du drar av 30% av den totala arbetskostnaden – detta med ett tak om 50.000 kronor per år.

Den uppmärksamme märkte här att vi nämnde en firma och inte flera stycken. Det är nämligen det tredje steget i att få till stånd en billigare badrumsrenovering. Många tror att de kommer att tjäna på att anlita flera företag och låta exempelvis en elektriker sätta in spotlights och golvvärme, låta en rörmokare från en annan firma dra vatten medan ett tredje företag har en plattsättare närvarande vid samma badrumsrenovering. Om detta kan vi säga följande: det blir mycket dyrare i slutändan.

Vid en badrumsrenovering ska du aktivt söka efter ett företag som kan sköta allting från start till mål. Det ger ett effektivare jobb – alla vet vem som gör vad, hur lång tid det kommer att ta och så vidare – och det leder i slutändan till ett bättre pris. Och: ett betydligt säkrare jobb; något som är extremt viktigt då det kommer till att renovera ett badrum. Du vill inte ha en vattenskada på halsen.

 

17 Sep 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.