Riv ut med försiktighet

Om du någonsin har sett ett höghus rivas så vet du vilken precision som krävs. Detsamma gäller ifall det är ett mindre hus, eller delar av ett hus, som ska rivas. Här kommer tips för dig.

Du är ung och har precis fått ditt första arbete på en rivningsfirma. Det riktigt kliar i fingrarna inför att få slå ner väggar med stora släggor. Slita ut köksinredning och ösa ner det i containrar, där det trycks ihop och krossas med hjälp av någon maskin. Men redan på första dagen förstår du att det går till på ett helt annat sätt än vad du trodde. Åtminstone om det inte är ett helt hus som ska rivas. Men om det är fallet så brukar rivningen skötas av en maskin och inte av händer med släggor. Specialister på rivning i Göteborg vet precis hur en rivning ska gå till för att allt ska bli perfekt. Men det är ändå ett jobb som många tycker väldigt mycket om.

Dunder och brak

När du arbetar med rivningsarbeten i en stor stad som Göteborg så kan det innebära att du hamnar på många olika intressanta ställen. Rivningar sker när det är hela hus som ska tas bort för att ny byggnation ska ske. Men oftast är det delar av hus som ska rivas ut inför en renovering eller en tillbyggnad. Det kan vara ett badrum, ett kök eller väggar som ska rivas ut. Och ibland ska det till och med rivas upp golv.

18 May 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.