Renovera mera fasad!

Visst är en nymålad fasad en förjd för ögat, eller hur? Vet man om sig själv att man har ett hus som det är länge sedan som fasaden byggdes om, eller renoverades om, kanske man bör se om sitt hus och göra något åt saken. En husfasad är ju där för att skydda oss människor mot väder och vind. Det ska skydda oss från kylan på vintrarna. Då kan temperaturen stiga och sjunka allt mellan 0 grader till minus 20. På somrarna får fasaden utstå allt mellan värme på upp till 30 grader och på höstar och vårar mycket regn och snö. En husfasad blir lätt sliten av det. Då behöver man se över fasaden med jämna mellanrum.

Så ofta bör du renovera fasaden

Beroende på hur nytt ditt hus är, bör renoveringar av fasaden ske. Är det mer än 20 år sedan som du senast gjorde någon renovering av husfasaden bör du se över hur fasaden "mår". Det är mycket sällan som du bara kan måla direkt på fasaden utan att se över underlaget och renovera det med nytt material. Du bör ta kontakt med en målerifirma som både ser över underlaget, tar bort färg som inte ska vara där och som sedan ser till att målarfärgen sitter där den ska och har en lång hållbarhet.

Så bör en renovering av fasaden gå till

När du anlitar en målerifirma som utför fasadmålningen på ditt hus, bör du anlita någon som gör nödvändiga renoveringar innan de sätter igång. När du söker efter en målerifirma, leta då gärna efter en målerifirma som utlovar ordentliga renoveringar innan de påbörjar sin fasadmålning. Det är nämligen mycket sällan som det går att måla direkt på fasaden utan att göra nödvändiga reparationer. Och det är viktigt även när man har ett putsat hus eller ett med tegel. Finns det sprickor i putsen bör man göra en undersökning av huset, då sprickor i fasaden kan tyda på vattenskada någonstans i huset. En noggrann målerifirma uppmärksammar en sådan sak och tar ansvar för att huset är tätt och reparerar en sådan spricka inna de målar fasaden.

Välj en bred firma med garantier

När du väljer bland de mågna målerfirmor som finns att anlita, bör du välja någon som kan renovera och som kan hantera olika material och vet vilka slags färger som man bör använda på olika material. Man kan faktiskt måla de flesta material, bara man vet vilken slags färg som man ska använda. Läs mer om detta på: http://www.fasadmålningstockholm.com.

24 Mar 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.