Projektledning i Göteborg – anlita konsultfirma

Om du som byggherre ska exploatera ett helt nytt område och uppföra fastigheter med bland annat hyreslägenheter kan du anlita projektledning i Göteborg.

Vem har inte hört talas om byggprojekt, där kostnaderna löpt amok och där tidsplaner inte kunnat innehållas? Ett sådant projekt kan bli ödesdigert för vilket företag som helst. Men sådana katastrofer kan undvikas om man tänker efter före. Och sedan måste genomförandefasen styras upp av en handfast och kompetent projektledning.

Genom åren har en rad olika tekniker för projektledning passerat revy. Utvecklingen av datorsystem har naturligtvis blivit ett sofistikerat hjälpmedel för planering och uppföljning av projekt. För en byggherre kan det också vara förmånligt att lägga ut projektledning på en konsultfirma, där konsulterna har bred erfarenhet från olika projekt.

Kompetent projektledning i Göteborg

Du är ansvarig för ett fastighetsbolag som äger flera hyreslägenheter i Göteborg med förorter. Företaget har nästan uteslutande köpt och därefter förvaltat fastigheterna. Inom det området har ni stor kompetens. Nu har bolagets ägare beslutat att köpa ett markområde och bygga fastigheter i egen regi. Men kompetens för byggande saknar ni.

För att få ordning och reda i projektet tar du kontakt med en konsultfirma som har byggprojektledare i Göteborg. Projektet kommer att löpa över flera år och du engagerar konsultfirman från start. Som representant för byggherren överlåter du flera uppgifter. Det kan handla om granskning av olika dokument som ritningar och handlingar som skickas till myndigheter. Projektledaren granskar kostnads- och tidsplaner och givetvis deltar han eller hon vid byggmöten.

10 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.