Processen för att köpa badrumsrenovering

Att renovera badrummet tar relativt lång tid, kostar en större summa och är en renovering som sedan förhoppningsvis inte behöver åtgärdas på 20-30 år. Det är helt enkelt viktigt att allt blir rätt och att man väljer att anlita ett företag med gott rykte.

Så här kan det gå till:

För att göra exemplet tydligt utgår vi ifrån att en familj i Salem (Stockholm) vill renovera sitt badrum.

    1. Inspiration och idéer

Första steget är att familjen söker inspiration från flera olika håll. Ser på kompisars badrum, läser inredningstidningar och funderar på vilka funktioner de behöver. Är det exempelvis badkar eller dusch? Skåp eller hyllor osv.

  1. Offert och kundbesök

Det är viktigt att ta in offerter från flera olika företag och familjen kan både höra av sig till företag i Salem och i närliggande stadsdelar. Även om hantverkarna behöver åka 15-20 minuter till bostaden så gör detta en mycket liten förändring i totalpriset. Med offerter kan bästa pris lätt hittas. Men familjen passar även på att fråga hantverkarna om idéer när de ändå är ute för att på badrummet (vilket krävs för att offert ska kunna skapas).

  1. Korrigering av offert

Offerten brukar utgå från att kunden köper in kakel och klinkers samt inredning. Men det kan vara tungt och omständigt. Med tanke på att det finns ett flertal företag i Salem som säljer kakel, klinkers och tillbehör kan familjen i lugn och ro gå ut och titta på materialet för att sedan låta företaget köpa in det. Därmed kommer de transportera allt på plats. Beroende på val av produkter kan offerten därmed behöva korrigeras. När familjen är helt överrens med renoveringsföretaget gällande pris och detaljer kring badrumsrenoveringen skrivs ett kontrakt. Det är ett kontrakt som visar vad kunden kan förvänta sig gällande arbete, tidsåtgång, fakturering m.m.

  1. Badrumsrenoveringen börjar

I detta fall bor familjen i en mindre bostadsrätt med enbart en toalett/dusch. Från att rivning påbörjas kan inte familjen duscha hemma då det skapar en fuktrisk. Däremot kan toaletten användas under nästan hela renoveringen. Många väljer därmed att bo hemma under renoveringen så länge som det går att använda toaletten. Under ett, eller ett par dygn, kan toaletten även spärras av. Kan inte familjen bo hos vänner så finns det B&B samt billigare hotell i Salem att ta in på.

  1. Besiktning och garanti

När hela badrumsrenoveringen är klar ska besiktning ske av oberoende besiktningsman. Detta för att garantera att allt arbete är korrekt utfört. Familjen ska sedan få en garanti som gäller för det nya badrummet. Det är vanligt att garanti på badrumsrenovering gäller i minst 10 år.

Läs mer om badrumsrenovering på http://www.badrumsrenoveringsalem.se/.

 

12 Dec 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.