Plattsättare i Stockholm gör det tätt och bra

Det viktigaste när man skall kakla ett rum eller lägga golvplattor är att det blir tätt i fogarna, annars kommer hela jobbet att bli förstört. Därför är plattsättare i Stockholm extra noga.

Det ser ju inte så svårt ut att sätta upp lite kakel på väggen och det är det kanske inte heller. Frågan är bra hur bra det blir och hur länge det håller. Det finns en anledning till att det krävs särskilt behörighet för att kakla ett våtrum eller kök om hemförsäkringen ska gälla.

Ett badrum med kakel ger ett vackert och solitt intryck. Det är lätt att hålla rent och hålla fukten från väggarna. Men det är ett hårt material att jobba med. Det krävs yrkesskicklighet för att få alla kranar och rör att passa in. Plattsättare vet var de svaga punkterna är och har lärt sig undvika fällorna.

När man anlitar en utbildad plattsättare får man garanti

En kaklad vägg är vacker men plattorna skall också skydda så att det inte kommer in vatten i väggen. Vattenskador är svåra att upptäcka innan det är för sent. En plattsättare vet hur vatten kan hitta vägar att krypa in och vet hur man sätter stopp för det.

När plattorna har fästs på väggen och fogen fyllt mellanrummen skall det bli helt tätt. Ett ordentligt lagt klinkergolv med den rätta lutningen låter sedan allt vatten rinna ner i golvbrunnen. Det skall se lätt ut när det görs av någon som kan. Läs mer om plattsättare på denna hemsida: plattsättareistockholm.se 

5 Nov 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.