Planera rätt isolering i Eskilstuna

Hur ska du tänka när du ska planera för isolering i ditt hus i Eskilstuna? Och varför är det bra med en isolering som passar för där du bor? Här kommer tips för dig gällande ämnet isolering.

Du är säkert inte osäker på vad en isolering kan göra för en bostad. Men ändå kan det vara svårt att besluta vilken typ av isolering du ska välja, och även vilken tjocklek. Det finns en mängd olika sorters isolering i Eskilstuna. Glasull, stenull och träull är några av dessa. Men det finns också andra sätt som du kan isolera på, som med skum exempelvis. Eller med någon typ av skivmaterial som har en isoleringsgrad i sig själv. Så hur ska du då tänka när du planerar för din isolering?

Isolering som passar för din bostad

Det finns många olika faktorer som spelar in när du ska välja isolering: vad du ska använda ditt hus till, vilket material huset är tillverkat av, hur stort huset är och var i landet som huset ligger. För det är viktigt att du tar i beräkning hur kallt det blir på vintrarna och hur mycket det blåser, för även blåsten spelar en stor roll när det gäller nedkylning av hus. Egentligen kan man inte ha för mycket isolering, så länge du också har ventiler i ytterväggarna, men däremot kan du ha för lite isolering. Bygger du nytt så välj därför rätt isolering med en gång, för det är lättaste sättet att isolera.

20 Nov 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.