Persienner kan vara bra att ha om du bor på Lidingö

Persienner är ett vanligt förekommande inslag i bostäder på Lidingö. Det är lätt att dra ner dem om solen är besvärlig. Lika lätt när det är dags att sova.

Ett tag hade varenda människa persienner i sina fönster. Sedan kom en period när alla istället skulle ha rullgardiner. Efter det kom persiennen tillbaka men nu i annan form och annat utförande. Har du hunnit hänga med i svängarna? Annars kan du läsa mer här och få dig lite till livs.

En persienn är finurlig på det sättet att den släpper in luft samtidigt som den stänger ute ljus. Ordet persienn är från början franskt precis som jalusi. De har båda funnits i det svenska språket sedan slutet av sjuttonhundratalet. Det finns flera olika kategorier av persienner beroende på vilket syfte och ändamål du ska ha den till.

Persienner kan du sätta upp på Lidingö

Persienner har sedan mycket lång tid funnits i Asien och Orienten. De togs till Europa under medeltiden tack vare sjömän och den tidens sjöfart. Idag kan du få persienner med lameller i trä, aluminium och plast. Lamellerna sitter ihop med ett persiennsnöre som kan vara lurigt att byta.

När du ska sätta upp persienner på Lidingö gäller det att du väljer en persienn som stämmer väl ihop med ditt hus och din interiör. En persienn ska inte bara vara funktionell. Den kan även vara en snygg och väldesignad produkt som ger inredningen en helt ny dimension i det rum den ska placeras.

25 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.