OVK besiktning i Stockholm behövs

Vi behöver bokstavligen friska fläktar i våra hus. En OVK besiktning i Stockholm är en garanti för att ventilationsanläggningen i hemmet är hel och hälsosam.

Det kommer in skräp genom ventiler och fläktrör. Fukt och mörker kan vara en grogrund för bakterier och mögel, som senare sprids ut i rummen med luften som de boende ska andas in. En regelbunden kontroll och vid behov rengöring är verkligen att rekommendera. Trasiga delar bör bytas ut så att anläggningen är hel och funktionsduglig.

Lagen föreskriver också OVK, obligatorisk ventilationskontroll, i nya hus. Det krävs återkommande kontroller i bland annat hyreshus och offentliga lokaler. Har du inte kollat luften där hemma på ett tag är det dags att ringa en ventilationsfirma. Inspektörerna har stor kunskap och behörighet för att utföra OVK.

OVK besiktning är en friskfaktor

Huset ska hållas fräscht, och det innebär självklart att det inte ska finnas fuktskador i fastigheten. Även fläktrören ska hållas fräscha, för det kan komma in både insekter och fågelfjädrar där som alstrar hälsoskadliga mikrober. När du köper ett hus är det viktigt att du ställer frågor om exempelvis avloppsrörens skick och även OVK beträffande ventilationen.

En utförd OVK besiktning i Stockholm är en friskfaktor i ditt hus, och då är också eventuella fel åtgärdade av professionella yrkesmän. Det finns ett protokoll på vad som är gjort och det är också bra att kunna visa den dag man säljer huset eller tänker hyra ut det. Det är viktigt för alla boende att inomhusluften är så ren som möjligt.

23 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.