Överväg detta innan du bygger balkong

Om du ska bygga balkong är du nog förväntansfull och exalterad över hur bra slutresultatet kan bli. För att det ska bli så bra som du tänkt dig är det dock viktigt att planera väl. Förutom att planera sin budget så precist som det bara går, är det också bra att överväga inglasning och storlek ordentligt. I den här texten listar vi saker som är bra att överväga innan du börjar bygga din balkong.

Inglasning

Många som planerar att bygga balkong föredrar detta. Med glas kring balkongen är det möjligt att njuta av den hela året – inte bara under vår och sommar och ev. delar av hösten som det ofta blir annars. Svensk sommar bjuder ofta, kanske lite för ofta, på alldeles för få dagar av värme där det går att sitta ute och njuta.

Dessutom blir det riktigt varmt och skönt här redan under tidig vår, när solens strålar värmer upp glaset. Därtill finns givetvis inga kalla vindar som stör dig när du vill slappna av ute på den. Under sommaren sedan kan givetvis inglasningen tas bort så att de sköna, ljumna brisarna känns i ansiktet.

Infravärme

Om du planerar att bygga en större balkong kan det vara bra att fundera på att skaffa infravärme. Delarna i dem blir riktigt heta och värmer snabbt upp området som värmaren pekar mot. Viktigt att känna till är dock att området som blir varmt inte är större än värmarens yta. Det här innebär att man ofta får skaffa två – tre stycken för att få till en behaglig temperatur under kallare dagar och nätter.

Om de sätts upp på väl utvalda ställen och riktas bra kommer de dock att ge balkongen ett stort mervärde. Det gör det möjligt att sitta ute länge på kvällarna utan att frysa alltför mycket. Samtidigt kan man behöva ha en filt runt benen, eftersom det som tidigare nämnt endast blir varmt dit värmaren står pekad.

Inredning och storlek

Ska man bygga balkong måste man ha det här klart tidigt. Förmodligen har du redan bestämt ungefär hur stor balkongen ska vara. Blir balkongen förhållandevis stor finns det goda möjligheter att inreda balkongen på ett snyggt sätt.

Många väljer att ta inspiration från vardagsrummet och bygga en balkong som blir en plats att umgås med nära och kära på. Om du ska bygga en mindre balkong brukar det räcka med ett litet runt bord och några mindre stolar. Hur det ska se ut är upp till den som är i färd med att bygga balkong, helt enkelt.

19 Jul 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.