När golvet behöver läggas om

Har du någon aning om hur en golvläggare arbetar? Är golvläggare ett yrke som lockar dig? Vill du hellre lägga in nya golv än behålla de gamla? Var kan man hitta man en duglig golvläggare?

Har man ett riktigt dåligt golv kan det vara en god idé att lägga in ett nytt. Det finns så många varianter att välja på, så vill du ge ditt hem en ordentlig uppryckning är ett bra sätt att byta det gamla golvet och lägga in ett nytt. En del golv är riktigt enkla att lägga in själv, medan andra kan behöva en mer professionell hand vid rodret.

Ta till exempel ett parkettgolv. Det behöver en van hand, om inte annat för att det kostar en slant och det kanske inte är värt att något går fel. Ibland är det också så att det ska mönsterpassas, och det kan vara en besvärlig uppgift för den ovane.

Linoleum eller trä

Varje sak du tittar på ger dig en ny känsla. Vilken vill du ha i ditt nya hem? För visst blir hemmet som nytt om du lägger in ett nytt golv? Det höjer också värdet på din bostad om du lagt in ett gediget trägolv, men ibland gör det sig lika bra med ett golv av linoleum. En bostad som har en viss karaktär kräver att liknande karaktär finns i golvet. Trä ska skötas på ett visst sätt, medan linoleum bara kan torkas av för att hålla sig snyggt under lång tid. Läs mer om golvläggning på denna hemsida: golvläggareuppsala.nu/

16 Jun 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.