Markiser i Helsingborg gör inomhusklimatet trevligare

Med hjälp av smarta markiser i Helsingborg kan du skydda dina möbler från solens blekande strålar, samtidigt som du håller inomhusluften sval och skön.

De senaste åren har medvetenheten kring solens skadliga strålar ökat markant. Det finns nu uv-kläder för både barn och vuxna, solkrämer som inte känns tjocka som majonnäs och snygga hattar och kepsar. En rimlig utveckling, när hudcancern ökar. Men det finns fler sätt att skydda sig och sitt hem.

Solen är inte bara farlig när den träffar hyn, den kan även bleka möbler och mattor, bränna sönder vackra krukväxter och ge ett obehagligt inomhusklimat. Om du har ett fönster i söderläge vet du att det kan bli väldigt varmt och kvavt inomhus när solen ligger på. För att förhindra det kan du installera markiser.

Många sorters markiser

Precis som med allt annat har även utvecklingen av markiser och fysiska solskydd gått framåt. Idag finns dessa i många olika storlekar och utföranden, så att du kan få något som passar ditt hem och dina behov. Förutom de klassiska fönstermarkiserna finns även terassmarkiser. Terrassmarkiser är större och kan därför täcka en större yta. De går att använda som solskydd eller som ett extra tak.

Om du inte vill förlora din utsikt finns det även markiser i Helsingborg som har unika egenskaper. Till exempel finns det markiser som är genomskinliga på dagen, men ändå skuggar. Det gör att du kan se ut, men ändå få ett skönt inomhusklimat. Det finns även markiser som används som insynsskydd och skydd för vinden.

15 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.