Måleri på Kungsholmen

Har ni kommit över ett renoveringsobjekt? Med ny färg och nya tapeter kan man snabbt förändra och fräscha upp ett hem och ge det rätt känsla. Här kommer några användbara måleritips.

Med hjälp av färg kan man snabbt och relativt billigt förnya och fräscha upp ett hem. Med kulörer kan man också påverka intrycket och känslan av ett rum. Kulörer i blått och grönt skapar lugn och harmoni, medan gula och röda toner är energigivande och ger ett varmt intryck.

Man kan också lura ögat med färg och få ett rum att se större eller mindre ut än vad det egentligen är. Färg är också en taktil känsla och det finns både sidenmatt och högblank färg, men även färg som liknar betong och mycket mer.

Underarbetet är viktigt för att man ska få ett snyggt och hållbart resultat

När man målar om eller tapetserar är underarbetet jätteviktigt och det går inte att slarva med det om man vill ha ett lyckat resultat. Ytan måste vara ren och jämn för att färg eller tapeter ska fästa ordentligt. Ibland kan man också behöva riva ned gamla tapeter eller bredspackla hela väggar.

För hemmafixaren tar underarbetet ofta flera dagar medan en professionell målare kan få hela projektet färdigt på en eller två dagar. Att anlita ett måleri på Kungsholmen är prisvärt eftersom man också som privatperson kan använda sig av rotavdraget. Resultatet blir också snyggare och mera hållbart. Men det kan vara bra att ändå jämföra priser mellan några olika målare innan man bestämmer sig.

29 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.