Målare på Östermalm kan sina färger

Målare på Östermalm kan ordna med alla slags målarjobb oavsett bostad eller yta. Med deras erfarenhet och kunnande får du en perfekt finish på din nya färg.

Ungefär 5 % av Europas män kan inte se färger särskilt bra. De kallas för färgblinda, även om de egentligen inte är helt färgblinda. Deras värld är inte helt svart-och-vit. En färgblind människa borde egentligen kallas för färgdefekt, eftersom det bara är vissa färger som är problematiska. Det vanligaste är att inte riktigt kunna skilja på rött och grönt.

Många djur är färgblinda enligt den här definitionen. Faktiskt alla däggdjur, förutom stora apor som gorillor, schimpanser, orangutanger och människor. Men katter, hundar, hästar, älgar, kaniner och alla andra pälsiga djur är färgblinda. De kan alltså inte skilja på rött och grönt. Så vad gör alla stackars färgblinda när det just är färg som ska avhandlas? Som vid en ommålning hemma. Hur vet man om det är vitt, rosa, blått eller grönt man ska ha på väggarna?

Målare ska inte vara färgblinda

Svaret är att man kontaktar en målare. Att försöka måla om själv, som färgblind, är ungefär lika smart som att försöka göra en sprängskiss över en atomubåt med en överstrykningspenna. Det blir kladdigt, inte särskilt exakt och helt enkelt väldigt fel.

I Stockholm har den färgblinda möjligheten att kontakta en målare på Östermalm som tar över jobbet. Räddaren i nöden! Eller? Med 5% färgblinda män i Sverige så får man innerligt hoppas att ingen av dem valt en yrkesbana som målare.

17 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.