Målare Nacka - enkel väg fram till målet

Det stora felet som sker när privatpersoner ska måla om i hemmet är att man underskattar vilket projekt det handlar om. Man målar. Punkt. Det gör att resultatet - oavsett om det handlar om att måla en innervägg, ett tak, snickerier eller exempelvis en fasad - blir undermåligt och måste göras om redan inom något år. Väljer man istället en målare i Nacka så blir det ett helt annat resultat. Rekommendationen är att du som privatperson antingen A) anlitar en målare i Nacka eller B) målar som en målare.

Det förra alternativet är det enklaste. En målare i Nacka kostar inte många kronor - betydligt mindre än vad många på förhand tror - och med Rot-avdraget så garanteras du ett professionellt jobb där du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet på din deklaration.

Utöver detta så kan ofta en målare erbjuda fina priser för exempelvis färger - som en följd av samarbeten med leverantörer - och där alla verktyg och all utrustning inkluderas i arbetet. Du får, helt enkelt, en prisvärd väg fram till ett perfekt resultat - oavsett vad som ska målas.

Har du tid att måla hemmet i Nacka?

Har du tiden som krävs för att måla om i hemmet? I många fall så är svaret på den frågan nej. Man jobbar heltid, man ska pendla från Nacka och man har en familj där alla medlemmar har egna behov. Detta gör att målningen sker under kvällen då man är urlakad och trött: vilket leder till att man stressar, begår misstag och bara vill bli klar.

Tid är ett måste: du måste se till att du har den tid som krävs - och du måste också känna att det är värt att lägga ner denna tid på jobbet. Om inte? Välj en målare i Nacka, luta dig tillbaka och betala för det nya hem som denne skapar.

Måla som en målare i Nacka

Vi nämnde ovan att man ska försöka efterlikna en målare i samband med att man själv påbörjar ett projekt. Frågan är hur man gör det? Att fullt ut lyckas lika bra är naturligtvis svårt - det finns anledningar till varför en målarutbildning är så pass lång och omfattande som den är - men det går framförallt att kopiera en sak. Grundjobbet.

Här är ett tips att tänka 80/20. Det vill säga: se till att lägga upp arbetet så att 80 % av tiden läggs på att förbereda den yta som ska målas. Resten - 20 % - lägger du på att rolla och måla. Grundarbetet är definitivt det tråkigaste, men det är utan tvekan det viktigaste. Ytan måste vara redo, på alla sätt och vis, för att den nya färgen ska fästa och bli snygg.

22 Aug 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.