Målare i Uppsala tar hand om målarjobben

Anlitar man en målare i Uppsala vet man att arbetet kommer bli klart enligt beställning. Ett snyggt och professionellt jobb enligt den bestämda tidsplanen.

Redan innan Carl von Linné vandrade omkring med sina lärjungar och pratade latin, målade man hus i Uppsala. Redan då som nu var det även dekorativa målningar som var en grund inom målarskrået. Det räcker att titta in i en äldre kyrka för att förstå de första målarnas arbeten, som bestod av dekormåleri.

Idag innefattar yrket mer sällan invändig takmålning i kyrkor. Numera målar man såväl inomhus som utomhus i både hem och företag, samt andra verksamheter som har behov av målning. Vad många kanske glömmer är att verksamheten på en målerifirma i Uppsala även innefattar dekormålning.

Målare både målar och tapetserar

Ofta tänker man att en målare ska måla utsidan av ett hus eller väggarna inomhus, men målare har betydligt fler strängar på sin lyra än så. Förutom målning så är även tapetsering en förekommande arbetssyssla för målare. Givetvis gör målaren även ett grundarbete inför ett måleriarbete eller tapetsering. De vet hur noga man ska vara för att slutresultatet ska motsvara förväntningarna. Ett välgjort jobb sprider sig som ringar på vattnet till nya presumtiva kunder.

Som kund betalar man dels för arbetet målaren gör, och dels för det material som beräknas gå åt i arbetet. Målaren i sin tur ansvarar för att ha rätt utrustning för sitt arbete. Det kan innefatta allt från ställningar för måleriarbete på hög höjd till penslar och rollers.

17 May 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.