Målare i Nacka hur du ska måla om ditt hus

Du har anlitat en målare i Nacka. Vad innebär det? Vad kommer att hända runt ditt hus under arbetets gång? Här kommer en liten genomgång som ger dig en bild.

Det första som händer – om det är en bra målare – är att denne kommer ut och tittar på huset i Nacka. Målaren gör en besiktning av fasad och material. Kanske denne finner att vissa delar av materialet är skadat eller ruttet och måste bytas ut före måleriarbetet ens börjar.

Nästa steg är att tvätta fasaden med olika medel. Om träd och eller buskar ligger emot fasaden kommer en målare att rekommendera att dessa beskärs. Dels för att underlätta måleriarbetet, men också för att färg och fasad ska bevaras bättre över tid. När allt är helt och rent börjar själva måleriarbetet.

Målare i Nacka jobbar systematiskt med beprövade metoder

När en målare sätter igång att måla din fasad vet du att de jobbar efter väl beprövade metoder som de kan lämna en garanti på. Just med husfasader är det viktigt att få garanti då eventuella framtida vattenskador kräver en sådan för att ett försäkringsbolag ska betala ut ersättning. Vilket inte ens bör bli aktuellt.

En ordentlig målare grundar först med en grundfärg på de partier som är obehandlade. Det vill säga eventuellt nya partier. Därefter målas hela fasaden med huvudfärgen. Detta sker minst i två lager med torktid emellan. Hela målningsarbetet är över betydligt snabbare än om du skulle gjort det själv. Dessutom med garanterat bättre resultat.

29 May 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.