Måla inomhus – men låt en målare ta hand om fasaden

Att måla om i sitt hem ger direkt en effekt och det har en förmåga att förvandla hela boendet till det bättre. Kort sagt, har man tröttnat på hur det ser ut i sitt hem så är det ingen dum idé att måla om och välja en annan färg än den man i dagsläget har.

Ska vi komma med ett tips här gällande färg så verkar vårens stora trend innebära pastellfärger – åtminstone om man ser till Stockholm och vilka färger som privatpersoner där väljer (något som brukar sprida sig till resten av landet). Gult, blått, grönt eller rosa spelar ingen roll – pastellfärger är det självklara valet och också något som rekommenderas då dessa ofta ger ett rum ett svalt, avslappnande intryck.

Dock; och här har vi själva knäckfrågan – hur ska man agera vid målning; ska man göra detta på egen hand eller ska man betala för en målare? Vi anser att man gott kan försöka måla på egen hand då det handlar om interiören på ett hus. Förutsatt här att man verkligen har tid att lägga på projektet. Ska du måla om i ditt hus i Solna så måste du vara beredd på att det tar tid och du måste vara beredd på att det kommer att handla om ett ganska tufft jobb; åtminstone till en början.

Att måla i sig tar inte så lång tid och det är också något som är väldigt roligt. Det som kräver noggrannhet och som tar lejonparten av tiden är grundarbetet; slipning, tvättning och putsning av väggarna samt täcka alla ytor i rummet i Solna som inte ska målas.

Rot-avdraget gör det billigare att anlita en målare

Har du den tiden så kan du med fördel måla själv – har du den inte så gör du bäst i att anlita en målare i Solna att hjälpa dig. Det kostar inte så mycket och gäller det bara ett rum så kommer en målare att kunna genomföra detta relativt fort. Dessutom så kan du naturligtvis använda ditt rot-avdrag och dra av 30% av den totala arbetskostnaden för den målare du anlitar.

Dock! Skulle det vara så att det är husets fasad som måste målas om så är rådet följande: ta hjälp av en målare direkt. Det är jobbigt och dessutom så kommer det en massa andra kostnader och jobb på köpet. Du måste exempelvis hyra ställning och du måste få denna monterad. Anlitar du en målare så har denne förmodligen dessa och där du slipper hålla på att ombesörja den biten. Kort sagt: inomhus – prova gärna att måla på egen hand. Utomhus och på fasaden i Solna  – anlita en målare.

Läs mer om hur en professioll målerifirma arbetar: www.målarestockholm.biz

14 Nov 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.