Målare i Vasastan arbetar hårt

Den som tror en målare i Vasastan bara sätter färg på väggarna har inte målat själv. Det krävs arbete som spackling, putsning och nedtagning av tapeter också.

När Kristina en kväll låg i sin säng och såg sig om insåg hon att tapeterna suttit där alltför länge. De var slitna och hade fula fläckar här och där. Dessutom fanns det inte bara hål där hennes tavlor hängde. Flera av dem syntes efter tidigare bostadsägarens tavlor och annat.

Tänk att hon inte reagerat mer på det innan. Det såg för hemskt ut och hon bestämde sig för att morgondagen, som var en söndag, skulle passa perfekt för att planera för antingen tapetsering eller målning. Den natten drömde hon om hur hon målade en vägg i en vit nyans och såg hur fint det blev.

Målare har i alla fall betalt

Söndagsförmiddagen hade gått åt till att planera på en app hon hittat. Där kunde man prova olika färger tills man var nöjd. På en lapp hade hon skrivit ner allt hon behövde. På eftermiddagen hade kompisen Emma kommit förbi och Kristina hade berättat om sitt lilla projekt. Vännen hade skrattat och sagt att hon ville höra mer när hon rivit ner tapeter i flera dagar.

När en målare i Vasastan kom för att se på rummet visade det sig att kompisen haft rätt. För att måla behövdes tapet rivas då den lossnat på flera ställen. Kristina hade inte insett att det krävdes så mycket jobb. Nu var hon glad för det för då hade det inte slutat med att hon hyrt in en målare.

25 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.